Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Få hjælp til

Hjemmesider

Søgemaskineoptimering (SEO)

Nyhedsbreve

Sociale Medier

Blogindlæg

Metatitel

07/12/2020 SEO

Hvad er en god metatitel, og hvordan skriver jeg den?

En metatitel (på engelsk kaldet meta title) er den overskrift, du vælger, din landingsside skal have i søgemaskinernes resultater, i webbrowseren og ved delinger i sociale netværk, f.eks. på Facebook.

Dine metatitler hjælper dig med at opnå gode placeringer i søgemaskinerne (bl.a. Google). De skal indeholde landingssidens vigtigste søgeord, så det er vigtigt, du får det på plads med en søgeordsanalyse, inden du går i gang...og så skal dine titler være unikke. Ingen sider på din webside må have den samme metatitel.

Længden på din metatitler er også vigtig. En god tommelfingerregel er, at din metatitel skal være på minimum 50 og maksimalt 70 tegn (inkl. mellemrum), så det begrænser, hvor meget du kan skrive. Nogen bogstaver og tegn fylder mere end andre, og det kan være svært at vurdere, om titlen er for lang – sørg dog for at holde din titel på under 600 pixel, som er det maksimale Google viser på en desktop-søgning.

Læs mine 10 korte tips til din metatitel herunder og forsøg dig frem med at skrive dine egne metatitler. Når du har gjort det nogen gange, bliver det nemmere.

10 tips til dine metatitler

1. Alle sider på din webside skal have en unik metatitel. Ingen titler må være ens.
2. Brug min. 50 og maks. 70 tegn, inkl. mellemrum. Antallet af tegn er afhængig af, hvilke bogstaver du bruger, og om du skriver med versalier, f.eks. fylder smalle bogstaver mindre end brede bogstaver.
3. Hold dig gerne til 6-8 ord. 
4. Skal ALTID indeholde dit primære søgeord. Placer det så tidligt i titlen som muligt, meget gerne først.
5. Skal være beskrivende eller målrettede, dvs. skal passe til indholdet på siden.
6. Skal opfordre brugeren til at handle. Brug gerne en call-to-action mindst én gang, f.eks. Køb her, Bestil her eller Kontakt os nu.
7. Brug gerne power ord, som f.eks. billig, test, modtag og klik.
8. Brug gerne tal, hvis det passer ind, f.eks. ”10 skoletasker til børn”.
9. Undgå generiske ord som f.eks. velkommen og forside.
10. Brug kun dit virksomhedsnavn og/eller brandnavn til sidst, og kun hvis det er nødvendigt eller giver en klar fordel.

Når du skal skrive dine metatitler, kan du tage udgangspunkt i disse "opsætninger":

Metatitel til ikke kendt brand
[primært keyword] – [Brand understøttelse/fordele, evt. sekundært keyword] – [Opfordring til handling] – (evt. virksomhedsnavn/brand)

Metatitel til kendt brand
[brand] – [primært keyword] – [Brand understøttelse/fordele, evt. sekundært keyword] – [opfordring til handling]

Få hjælp med gratis SEO-tool

Der findes adskillelige gratis SEO-tools på nettet, hvor du kan tjekke din metatitel. Jeg er stor fan af CTR-toolet fra Storybase, hvor du kan teste din metatitel og metabeskrivelse. Her får du også en CTR-score og anbefalinger til forbedringer.

Taggs:
Write a comment